laat je trouwambtenaar niet aan het toeval over !

Benoeming

In de meeste gemeenten is het mogelijk om iemand als trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen.
De trouwambtenaar die jullie gaat trouwen wordt dan als eendags-BABS door de rechtbank beëdigd.

Houd er rekening mee dat de gemeente voor het aanwijzen van een trouwambtenaar voor één dag wel wat extra kosten in rekening brengen.  Deze kosten verschillen per gemeente. Deze kosten staan los van mijn tarief en worden aan jullie als aanstaand bruidspaar doorberekend.
Maar bedenk, bij het trouwen met een trouwambtenaar van de gemeente betaal je ook voor het huwelijk en daar zitten de kosten voor de BABS van de gemeente ook in.

Ben ik jullie keuze als trouwambtenaar voor één dag, dan zorg ik dat de benoeming en benodigde papieren bij de gemeente geregeld worden.  Als alle formulieren zijn ondertekend en alle documenten zijn aangevraagd, dan wordt de trouwambtenaar benoemd door de gemeente. De trouwambtenaar wordt daarna uitgenodigd voor een beëdiging bij de rechtbank. De trouwambtenaar moet dan verschijnen voor de rechter en een belofte of een eed afleggen. Hier hoeven jullie als aanstaand bruidspaar niet bij aanwezig te zijn, dit mag uiteraard wel als jullie dit willen.
Als dit allemaal geregeld is, dan mag de eendags-BABS het huwelijk voltrekken!

Wist je dat je helemaal vrij bent in het kiezen van jullie trouwambtenaar? Iedere gemeente heeft een paar BABS’en in dienst waar je vaak uit kunt kiezen op basis van een stukje tekst. Het eerste kennismakingsgesprek met die trouwambtenaar vind vaak pas twee of drie weken voor de bruiloft plaats. Als je dan merkt dat de klik er niet is, kun je eigenlijk niet meer terug. De ceremonie is het belangrijkste van jullie bruiloft en het is de bedoeling dat het bij jullie past en helemaal naar jullie zin is!

Houd er wel rekening mee dat een paar gemeenten geen eendags-BABSen aanstelt. Die gemeenten geven bruidsparen alleen de keus om een trouwambtenaar te kiezen die in dienst van die gemeente is. Als jullie dit niet willen, kun je er voor kiezen om met mij ceremonieel te trouwen of te trouwen in een andere gemeente.

Vraag van te voren even goed na wat de regels van de gemeente van jullie keuze is.
Gelukkig zijn er ook veel gemeenten die wel meewerken aan eendags-BABSen!

Jasper Trouwt
Zwijndrecht – Zuid-Holland

06-20756400 

[email protected]

KvK 86773062 
BTW nr NL004316061B47