laat je trouwambtenaar niet aan het toeval over !

Hoe werkt het?

Er zijn twee mogelijkheden voor jullie trouwceremonie:

  • Uiteraard kan ik jullie wettelijk trouwen. Daarvoor moet ik door de gemeente waar jullie willen trouwen, worden benoemd als BABS voor één dag.
  • Zijn jullie (misschien vanwege alle coronamaatregelen) al getrouwd maar op een héle andere manier dan je in eerste instantie voor ogen had?
    Of wil je de trouwceremonie helemaal naar je eigen wensen bepalen, kies dan voor een ceremoniële plechtigheid!

 

Wettelijk trouwen

Dit is de traditionele manier van trouwen. Bij de gemeente waar jullie willen trouwen, maak je melding van jullie huwelijk en geef je aan dat jullie mij graag als BABS voor één dag willen.
De gemeente beslist dan of de benoeming akkoord is. 
Wil je precies weten hoe de benoeming van een BABS voor één dag in zijn werk gaat, lees dan hier de uitleg hierover.

Bij het wettelijk huwelijk, kun je trouwen op het stadhuis of op een andere locatie die is aangewezen en goedgekeurd door de gemeente als trouwlocatie. Wanneer je deze extra kosten niet wilt of liever je eigen bijzondere locatie kiest, kun je ook kiezen voor ceremonieel trouwen.
Dit doen tegenwoordig steeds meer bruidsparen.

Ceremonieel trouwen

Hoe leuk is het als jullie zelf de locatie en de manier van jullie ceremonie kunnen kiezen? Bijvoorbeeld trouwen bij jullie favoriete strandtent of op een dakterras? Het is allemaal mogelijk. 

Bij een ceremonieel huwelijk is het benoemen van een trouwambtenaar voor één dag niet nodig. Jullie trouwen op een ander moment gratis of voor een lager tarief op het gemeentehuis of jullie geregistreerd partnerschap wordt omgezet naar een huwelijk.

Als dit is geregeld, dan heb je alle vrijheid om de ceremonie te laten plaatsvinden waar en wanneer je maar wilt. Jullie ceremonie kun je laten verlopen als bij een wettelijke ceremonie of helemaal anders naar jullie wensen. Tijdens de ceremonie kan er door jullie en de getuigen ook een ‘show’ akte worden getekend. 

De indeling van de ceremonie is dan helemaal aan jullie, en ik laat me dan ook graag door jullie uitdagen om mee te denken in een spetterend en originele ceremonie!

Ik zal jullie 2 aparte vragenlijsten mailen en het is de bedoeling dat jullie die apart van elkaar invullen. En natuurlijk delen jullie de antwoorden niet met elkaar, dat geeft vaak de mooiste verrassingen op jullie trouwdag als ik dit verwerk in jullie speech.   

Daarna plannen we, enkele weken voor de bruiloft,  een moment waarin ik jullie gezamenlijke verhaal wil horen. We nemen daar ruim de tijd voor en we spreken af op een plek die voor jullie comfortabel is. Dat kan bij jullie thuis of misschien wel op de trouwlocatie van jullie keuze. Tijdens dit gesprek wil ik alles van jullie weten….. van de eerste ontmoeting en het huwelijksaanzoek tot aan de gekste anekdotes! Verder bespreken we wat voor soort ceremonie het mag zijn: wil je het kort en bondig of juist wat uitgebreider? Mag het lekker losjes of willen jullie het wat formeler?
Alles kan. Daag mij maar uit in jullie wensen!

Ook wil ik weten wie jullie getuigen zijn en waarom. Misschien zijn er kinderen bij, hebben die een speciale rol of zijn er speciale gasten? Zien jullie mij liever in mijn eigen feestelijke kleding of klassiek in mijn toga? Er is heel veel mogelijk en jullie hebben daar bij mij veel keus in..

Met al jullie info ga ik aan de slag en maak van jullie verhaal een liefdevolle, humoristische en dynamische speech met een lach en misschien een moment van ontroering.
Voor het maken van de speech kan ik ook met een paar geliefden van jullie gaan praten. Hoe meer informatie, hoe leuker en persoonlijker het immers wordt! Uiteraard is ook deze keuze aan jullie.

Ik maak graag samen met jullie een betekenisvolle en unieke ceremonie!

Tijdens de trouwdag ben ik ruim van te voren op de trouwlocatie aanwezig.
Ik regel dat wat nodig is voor de ceremonie en zorg voor de ontvangst van jullie als bruidspaar.
Ik zorg voor een soepel verloop van de ceremonie, waarin ik jullie verhaal vertel met alles wat jullie of jullie geliefden over jullie schreven en mij hebben verteld.

Zijn jullie inmiddels enthousiast geworden? Dan kunnen we vrijblijvend nader kennismaken.
We kunnen via videobellen of met een telefoontje kijken of ik pas bij jullie wensen. Daarna spreken we af voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is dus heel belangrijk dat je je prettig voelt bij mij en dat je kunt vertrouwen op een mooie en speciale ceremonie. Vertel het mij dan ook als jullie na het vrijblijvende kennismakingsgesprek niet die klik voelen waar je naar op zoek bent.
Ik begrijp dat helemaal, maar natuurlijk is het nog leuker als de klik er wel is!

Ik zal dan mijn uiterste best doen om de ceremonie te laten verlopen naar jullie wensen!

Jasper Trouwt
Zwijndrecht – Zuid-Holland

06-20756400

[email protected]

KvK 86773062 
BTW nr NL004316061B47